top of page

Ouderpraatgroep - initiatief van Mia

“Ben jij een ouder van een kind met Cerebrale Parese? Zou jij ook wel eens willen weten hoe anderen hiermee omgaan? Heb je zin om andere ouders te leren kennen en uit te wisselen? Voel jij soms ook de behoefte om lotgenoten tegen te komen om je verhaal eens te kunnen doen? Lees hieronder meer over het initiatief van een ouderpraatgroep.Ik ben Mia, mama van Fiebe. 9 jaar geleden kregen we te horen dat onze tweede dochter cerebrale parese heeft. Na een hele weg te hebben afgelegd, kwam ik tot het punt waarop ik besliste om een ouderpraatgroep op te richten in het Mechelse. Omdat ik er zelf nood aan had, omdat ik merk hoe weinig ruimte er vaak is voor het sociaal-emotionele stuk van CP, omdat ik geloof dat er iets moois kan ontstaan wanneer lotgenoten samen gebracht worden, omdat er vraag naar was en ik een manier vond om deze uitdaging aan te gaan.

Ondertussen kwamen we al een zestal keer samen, met gemiddeld een vijftal ouders. Ongeveer 12 mensen meldden zich aan. Het concept is simpel: iedereen is welkom en er is geen verplichting om meerdere keren te komen: je sluit aan wanneer het jou past, een “open” gespreksgroep dus. Na een kennismakingsrondje, komen we samen, via het afstemmen van verwachtingen, tot een gemeenschappelijk onderwerp of meerdere onderwerpen en wisselen we uit met elkaar. Er is veel wederzijds respect en we zorgen samen voor een veilige en steunende gesprekssfeer. Ik participeer mee maar zorg ook dat het geheel zo afgestemd mogelijk verloopt. De laatste keer deden we dit ook online en dit verliep ook vlot genoeg en deed deugd in deze bizarre tijd.

De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 21 april 2021, online via Zoom, 20u-22u. Je kan je aanmelden via een mailtje naar maesmia@hotmail.com. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Ik hoop nieuwe ouders te bereiken en te ontmoeten. Welkom alvast!“

18 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page