top of page

Dit artikel schreef ik ooit voor een schooltijdschrift...

Seppe

Seppe is een actieve jongen van 5 jaar. Hij bruist van energie, is dol op spelen en fietsen. Hij heeft een motorische beperking en bij stappen heeft hij hulp nodig van een Kaye-walker. Van jongsaf is hij geïnteresseerd in alle speelgoed met wielen: auto's, vrachtwagens, treinen, tractoren... Zijn kleine handjes draaiden aan alle wielen en hij vond het fantastisch.

Zodra hij zich op zijn voeten kon rechttrekken, maakten we hem dolgelukkig met een loopfiets. Hij kon zichzelf voortbewegen. Alle modellen loopfietsjes probeerden we uit, van de spelotheek, van vrienden,... want voor hem betekende dat extra mobiliteit.

Op de speelplaats van de kleuterschool ging zijn aandacht naar de grote fietsen, fietsen met pedalen. Een nieuwe uitdaging voor hem! We kochten hem een driewieler maar zijn benen waren niet sterk genoeg en zijn voeten gleden vaak van de pedalen.

Deze zomer kregen we van de kinépraktijk een orthopedische driewieler in bruikleen.

We kochten aangepaste pedalen met velcro's om zijn voeten te fixeren. Even oefenen... Seppe wist al lang hoe het moest met dat fietsen... even zoeken, even duwen... en weg was hij !

Een geweldige overwinning, een sprong vooruit!

Wij als ouders waren dolgelukkig! Seppe kan fietsen. Hij vindt het fantastisch!

Iedereen die bij ons thuis komt, moet zijn 'nieuwe' fiets bewonderen (ja hoor, voor hem blijft die 'nieuw') en vaak lukt het hem ook je te overhalen om met hem mee te gaan fietsen.

Katleen, mama van Seppe, december 2010.

Fietsen in 2010 en 2020

Fiets2020.JPEG
IMG_1840.JPG
bottom of page