Revalidatietherapie: De arts kan revalidatietherapie voorschrijven, deze kan bestaan uit kinesitherapie, ergotherapie en logopedie. Deze kan thuis gegeven worden, bij een therapeut, op school, in een revalidatiecentrum of in het ziekenhuis afhankelijk van de noden van het kind.  

Operatie:

Door de aanhoudende spierspanning kunnen spieren soms verkorten of gewrichten uit de kom gaan of roteren. Daarvoor zijn soms orthopedische chirurgische ingrepen nodig. 

SDR: Selectieve Dorsale Rhizotomie is een operatie waarbij selectief delen van de zenuwwortels in de rug worden doorgesneden. De foutieve informatie van de hersenen kan niet meer doorgegeven worden aan de spieren zodat deze slapper zullen zijn. 

Medicatie: 

Bij te hoge spierspanning wordt botoxbehandeling voorgeschreven. Botox is de merknaam voor de natuurlijke stof Botuline toxine A. Men spuit deze stof in de spieren onder verdoving. Dit zal de spanning in de spieren tijdelijk verlagen.

Lioresal of Baclofen is een geneesmiddel dat gegeven wordt bij spierspasmen van cerebrale (hersenen) of spinale (ruggemerg) 

oorsprong. Het kan in pilvorm gegeven of via een continue pomp die tussen de vliezen van het ruggemerg wordt ingeplant en de medicatie in kleine dossisen ter plaatse brengt. 

De arts kan bepaalde hulpmiddelen voorschrijven. De orthese voor de voet, AFO (ankle foot orthesis) is de meest bekende. Deze wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de kinderen niet op hun tenen lopen. Andere benamingen zijn leafsprings of rijglaarsjes. 

Soms worden ook beenstrekkers of een korset voor de romp op maat gemaakt. Andere hulpmiddelen zijn zitschalen, staplanken, Kayewalkers,... Vaak is hier een terugbetaling voor nodig via VAPH of ziekenfonds, zie bij sectie Hulpmiddelen onder nuttige info.